jueves, 16 de diciembre de 2010

EL TOP REGAL D´AQUESTOS NADALS

Modul 3

   L´article del Pais ens fa un anàlisi exhaustiu de la situació del sector editorial davant de la venda masiva de nous artefactes tecnològiques  com la tableta iPad d´Apple.Els editors alcen la veu preocupats per les descàrregues que es realitzen .Les dades ja demostren que el sector del llibre pot arribar al mateix nivell de pirateria que la música,segons estudis comparatius de l´Observatori de la Pirateria.
  Això és motiu de preocupació i reflexió, més si tenim en compte que en altres paisos del nostre entorn europeu,s´han establert unes lleis molt novedoses que regulen tant el preu com la utilització d´aquestos e readers.Qué passa, doncs, en Espanya?.
  Les lleis van quedant-se obsoletes a les noves realitats socials i el sector espera una resposta oficial que la llei "Sinde" podria regular.Mentrestant es busquen altres solucions i l´educació s´anomena com a possible alternativa a tenir en compte.I jo em pregunte quines mesures seríen necessaries per a aclarir tot aquest desaguisat.Però d´aquest tema el article no en parla.
   Hi ha que posar ordre per tal que la comercialització de continguts estiga plenament garantitzada.Quin és el paper que li correspon a cadascú?. Libranda, autors, operadors, Gremis d¨Editors, autoritats, públic en general, docents, especialistes... tenen la paraula.El debat pot començar.

1 comentario:

  1. Efectivament, és un debat que encara el tenim al bressolet, i va per a llarg. Mòdul superat.

    ResponderEliminar